Tvätta svabbar och moppar

Golvmoppar och svabbar kan bli fulla av farliga bakterier om de inte sköts om på rätt sätt. Bakterier trivs i en fuktig och smutsig miljö, så det är viktigt att få städutrustningen ren och torr efter användning.

Städbolag och lokalvårdare har ett stort ansvar för att god hygien hålls, för att minska smittspridning i hem och på arbetsplatser. Det gäller att kunskaper om hygienrutiner finns hos alla på företaget, och att bra rutiner skapas och följs.

Det går utmärkt att tvätta moppar och svabbar i tvättmaskinen. Vi rekommenderar tvättning efter varje användning. Det är viktigt att golvmoppen snabbt blir torr efter tvättning för att undvika bakterietillväxt.

Tvätta en golvmopp

Tvätta golvmoppen i 60 grader efter avslutat städpass. Passa på att även tvätta trasor och städdukar som använts för avtorkning. Vi rekommenderar inte att försöka tvätta trasor och moppar i diskmaskinen.

Torka en golvmopp efter tvätt

Det kan ta tid att få en golvmopp eller svabb helt torr, följ dessa tips för att göra torktiden så kort som möjligt.

  • Vrid ur golvmoppen efter tvättning
  • Låt golvmoppen torka i ett rum med bra ventilation, eller ett torkskåp
  • Ställ moppen upp-och-ner, gärna upphöjd från marken

Hygienrutiner för golvmopp

För att förhindra att bakterier sprids mellan olika rum, bör olika mopphuvuden användas i olika rum. Den moppen som används i hygienutrymmen ska inte användas i kök. Använd gärna flera moppar och märk dem med varsin färg. Denna färgkodning hjälper till att hålla reda på vilken mopp som ska användas var. Läs mer och hur du kan använda färgkodning för dina trasor och städutrustning i artikeln ”Färgkoda era trasor och mikrofiberdukar”.

I vår e-butik har vi ett stort sortiment av städutrustning. Här hittar du både billiga golvmoppar, svabbar och tvättmedel för ditt företag. Gå in i butiken och se vad vi har att erbjuda ditt företag.

För vidare läsning, se hur man håller disktrasan fräsch: Hur ofta ska man byta disktrasa?

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.