OM OSS

INGROSS är ett familjeföretag som säljer förbrukningsmaterial till nordiska företag. Med över 30 års erfarenhet av branschen har vi den kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna tillgodose våra kunder med rätt produkt för rätt ändamål. Vi lägger stor vikt vid personlig service och rådgivning samt erbjuder kundunika lösningar anpassade för ditt företag.

I E-butiken hittar du ett brett sortiment med över 25 000 kvalitetsprodukter av välkända märken. Vi har produkter inom rengöringsmedel, torkpapper, torktrasor, fordonsvård, spillberedskap, kläder och skydd, täckmaterial samt förbrukningsartiklar inom kontor, restaurang och servering. Eftersom natur och miljö ligger oss varmt om hjärtat, är många av våra produkter miljömärkta och Svanenmärkta.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om vårt sortiment!

HISTORIA

About UsINGROSS historia började redan under tidigt 1900-tal. Grunden för familjeföretaget lades när Alma Nilsson på 1930-talet öppnade sin manufakturbutik i det lilla samhället Traryd i Småland. Där bedrev hon både syateljé och sålde sytillbehör såsom tyger, garner, knappar, nylonstrumpor och underkläder. Alma var en duktig sömmerska som tack vare sina välsydda klänningar, kostymer och dräkter snart gjorde sig ett namn i bygden. Det gjorde att många ville sy upp sina kläder hos henne eller handla i butiken.

Många var också intresserade av tygbitarna som blev över i manufakturen. Alma lade tidigt märke till att stuvbitarna från butiken var eftersökta av traktens jordbruksarbetare och mekaniker. De använde dessa bitar till att torka upp oljespill och rengöra maskindelar. Alma, som inte bara var duktig på sitt hantverk, utan även hade sinne för affärer, började samla in trasiga tyger och plagg som folk ville bli av med. Dessa klippte hon itu och paketerade för att sedan sälja till traktens hantverkare. Det var inte bara mekaniker och andra maskinindustrier som var intresserade, även målerier och glasmästare hade stor användning för de återvunna tygerna och stuvbitarna i sina verksamheter.


Från manufakturbutik till e-handelsbutik

I butiken i Traryd erbjöd Alma personlig service till sina kunder. När de kom in i butiken möttes de av en prydlig affärsinteriör. Bakom affärsdisken i trä stod tygrullarna uppradade längs med väggarna och under disken fanns allt från silkegarner, trådrullar och vackert förpackade nylonstrumpor noggrant organiserat i lådor. Alma, en proper och professionell yrkeskvinna, bemötte kunden och lyssnade noga på dennes önskemål. Sedan tog hon fram precis den modell och det material som motsvarade kundens önskningar.

Vikten av kvalitet, personlig service och att återanvända material, lärde sig Almas sondotter, Inga Jedhammar, av sin farmor.

På 80-talet startade Inga sin egen karriär med att sälja tyger, trasor och täckmaterial till företag inom bygg- och industribranschen. Ingas stora kunskap och de värderingar hon snappat upp från sin farmor, i kombination med ett glatt och trevligt sätt, ledde till framgång. Sortimentet breddades så småningom till att inkludera alla typer av förbrukningsmaterial och den moderna e-handelsbutiken INGROSS föddes.

Företaget idag

INGROSS grundades och drivs idag av Inga Jedhammar och dottern Hanna Robertsson. Det är en av Sveriges främsta e-handelsbutiker inom förbrukningsmaterial för företag. Ledorden är desamma som de var på tiden för Almas manufakturbutik: personlig service, kvalitet och trygghet för kunderna.

De erfarenheter som började samlas in redan under 1900-talet har utgjort hjärtat i utvecklingen av INGROSS moderna verksamhet. Fokus på miljö och natur är en viktig del av företaget och INGROSS arbetar alltjämt med att hitta sätt att återanvända material för att kunna minska både ekonomisk och miljömässig påverkan för företagets kunder. Trasorna är idag lika efterfrågade som Almas stuvbitar en gång var på bygden. Detta är tack vare den kunskap och erfarenhet som byggts upp under generationer.

LEDNING

Hanna-Robertsson

Hanna Robertsson

VD & delägare

hanna@ingross.se
Direkt: 070-660 05 63
Växel: 010-516 44 20
Inga Jedhammar

Inga Jedhammar

Kund- och Marknadsansvarig & delägare

inga@ingross.se
Direkt: 070-883 87 11
Växel: 010-516 44 20
Hanna-Robertsson

Tobias Thor

Webbansvarig

tobias@ingross.se
Växel: 010-516 44 20