Rengör diskhon med tvättmedel – Snabbt och blänkande resultat

Jag tror att du känner igen problemet. Trots att du precis har städat köket känns vasken inte riktigt ren. Diskho med matt yta och brun missfärgningDen har en tråkig, matt yta, och det finns en brun beläggning som tycks sitta fast inne i metallen. Vi vill dela med oss av vårt bästa tips för att snabbt och enkelt få en blank och fin diskho, med hjälp av tvättmedel!

Testa detta enkla tips, du blir nog förvånad över hur bra det fungerar!

Så gör du rent diskhon med tvättmedel

Med hjälp av tvättmedel kan du få bukt på en missfärgad diskho med en matt yta. Få en blänkande diskho och diskbänk, snabbt och enkelt:

Fyll upp några centimeter med varmt vatten i diskhon. Häll i 1–2 matskedar vanligt tvättmedelspulver i vattnet, försök att sprida ut pulvret så att det fördelar sig jämnt över ytan.häll i tvättmedel i diskhon för att få ett blänkande resultat

Låt tvättmedlet verka i cirka tio minuter. Använd den mjuka sidan av en disksvamp för att få bort de bruna fläckarna och få fram en blänkande yta i botten av diskhon. Kom ihåg att ha på dig plasthandskar när du gör detta, tvättmedel är ett kraftfullt rengöringsmedel och huden är känslig!

Kom ihåg att lyfta på silen där matrester samlas, rengör den och ytan där under.

Innan du tömmer ut vattnet, passa på att göra rent resterande delar av diskbänken, och andra ytor av rostfritt stål. När du rengör kranen, kom ihåg att lossa på kranfiltret och få bort smutsen där. Läs mer om varför, och hur du ska göra det i artikeln Så rengör du filtret i kökskranen.

Töm ut vattnet från vasken och skrubba lite extra om du fortfarande ser någon fläck av missfärgad yta.

När du är nöjd med ytan sköljer du bort rester från tvättmedlet och torkar torrt. Färdigt! Du kommer att bli överraskad över hur vackert glänsande yta din diskho har fått.En glänsande diskho som rengjorts med tvättmedel

Andra metoder för att rengöra diskhon

Det finns många andra sätt att rengöra diskhon och få en snygg och blänkande yta. Du kan använda mjöl eller bakpulver. Vissa föredrar Svinto eller andra typer av stålull.

Vi har prövat många olika sätt, och tycker att tvättmedel fungerar bäst. Testa gärna andra metoder, men tänk på detta:

  • Att göra rent diskhon med mjöl fungerar bra, men var noggrann med att inte spola ner mjöl i avloppet. Det kan orsaka stopp.
  • Stålull kan orsaka repor i rostfritt stål. Vi rekommenderar inte att du rengör diskhon med stålull om du inte är okej med att den kan bli repig och ful med tiden. Det kanske fungerar i garaget eller verkstaden?

Köp städprodukter billigt online

På INGROSS har vi ett stort sortiment av rengöringsmedel och andra städprodukter till ditt företag. Vill du testa detta tips för att göra rent diskhon? Se våra populäraste tvättmedel.

Har du frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till oss via telefon eller e-post. Vi är experter på städning och lokalvård och hjälper gärna till.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.