Tips när du tvättar båten eller husbilen

Du har väl tänkt på att förse dig med bra produkter för att underhålla och fräscha upp finishen på ditt båtdäck såväl som i husvagnen och husbilen.

Efter en vinterförvaring kan det vara bra att ytbehandla chassiet eller båtdäcket med ett effektivt avfettningsmedel och vaxschampo.

Tips när du tvättar båten

Tvätta rent hela båtdäcket med kokosavfettning på alla ytor som består av plast och aluminium! Gör så här:

  1. Spola först av ytan med vatten.
  2. Blanda sedan kokosavfettningen med vatten (5–10 delar vatten) beroende på vilken smutsgrad ytan har.
  3. Se till att spraya ett jämt skikt på ytan som ska rengöras. Efter det kan du gå och ta en kopp kaffe och vänta i 15–20 minuter.
  4. Tvätta av ytan med en våt svamp eller liknande. Genom att arbeta med jämna drag så polerar du upp ett fint blankt skikt tack vare kokosavfettningens fantastiska egenskaper.
  5. Därefter är det dags att spola av däcket.

För att sedan bibehålla den fina ytan under säsongen kan man med fördel använda vaxschampo som ger en hållbar skyddande yta.

Vi rekommenderar denna avfettning från Resultat för rengöring av båt:

Kokosavfettning Micro M4 Resultat 25 L

Kokosavfettning Micro M4 Resultat 5 L

 

Så rengör du husvagnen och husbilen

Om husbilen förvarats utomhus och har mögelpåväxt eller klibbiga växter på chassit kan du avfetta med antingen alkalisk avfettning eller med en kokosavfettning. Läs mer om alkalisk avfettning i vår avfettningsguide. Vill du få en blank yta efter tvätt ska du istället välja kokosavfettningen. Följ då stegen ovan.

 

Städa invändig inredning med hjälp av en mjuk microfiberduk och en skonsam miljövänlig såpa. För att rengöra ömtåliga eller svåråtkomliga ytor i husbilens instrumentpaneler kan du använda en dammvippa av strutsfjädrar. Fjädrarna drar effektivt åt sig damm genom statisk elektricitet och du behöver därmed inte riskera att få in fukt i elektroniken. Strutsdammvippan är det bästa alternativet för att damma av tv-apparater, stereor, instrumentpaneler såväl som ömtåliga tavlor.

Vi rekommenderar dessa produkter:

Allrengöring, Såpa 1 L

Dammvippa Struts 60 cm

Microfiberduk Blå 5-pack

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.