Välj rätt produkter för golvrengöring

Ett golv som underhålls på rätt sätt gör att hela rummet känns renare och fräschare, golvet håller sig starkt och vackert. Men det finns mycket att tänka på när det handlar om golvrengöring. Det finns många olika typer av golv och det är inte lätt att veta hur de ska rengöras på bästa sätt.

Många tips och råd är användbara oavsett vilket golv det gäller. Nedan ger vi dig generella råd om hur du ska tänka vid golvrengöring. Vill du ha svar på mer specifika frågor, eller behöver du hjälp att hitta det rengöringsmedel som passar dig bäst? Ta hjälp av våra experter i kundservice så hjälper vi dig.

Städa golvet ofta

För att golvet ska hållas helt och rent måste det städas ofta. Synlig smuts kan repa golvet och gör att det åldras snabbare. Ett slitet golv blir även smutsigt snabbare. Gör det till en vardagsrutin att städa golvet, avlägsna synlig smuts som t.ex. sand och gruskorn. Använd en dammsugare med borstmunstycke. Vid behov ska golvet fukttorkas, men här gäller det att välja rätt golvsåpa! Frågan är – Vilket rengöringsmedel passar bäst till vilket golv?

Anledningar till att använda miljömärkt golvsåpa

Till att börja med, köp bara rengöringsmedel av hög kvalitet. Svanenmärkt rengöringsmedel är utförligt testade både med hänsyn på miljö och produktens effektivitet. Därför kan du vara säker på att du får ett kraftfullt rengöringsmedel med minimal påverkan på miljön.

På INGROSS hittar du ett stort urval av miljömärkt golvrengöring. Vi har mängder med Svanenmärkta produkter, men även ett stort urval produkter märkta med EU:s motsvarighet till Svanen: EU-blomman.

Använd skonsamma rengöringsmedel

Många gånger använder vi speciella rengöringsmedel i onödan, när det hade räckt med ett vanligt allrengöringsmedel eller golvsåpa. Rätt val sparar både på miljön och din ekonomi, så se till att ta reda på vilken typ av rengöringsmedel du behöver. Nedan ger vi dig tips för vilka produkter som är bäst för olika typer av våra vanligaste golv.

Rengöring av parkettgolv och laminatgolv

Vad många gör fel när de städar parkettgolv är att de använder för mycket vatten. För mycket vatten kan orsaka skador i träet och förkorta golvets livslängd. Rekommendationen är att rengöra med en hårt urvriden mopp eller microfiberduk. Använd ett bra rengöringsmedel, gärna miljövänlig golvsåpa.

bona-cleaner-golvsapaVi rekommenderar Bona Cleaner, en speciellt framtagen golvsåpa, avsedd för rengöring av trä- och parkettgolv samt laminatgolv. Ett mycket effektivt rengöringsmedel som räcker längre än du tror.

grön-såpa-nilfisk

Det fungerar också bra att använda vanlig grönsåpa. Vi rekommenderar denna Grönsåpa från Nilfisk.

Se alla våra produkter inom golvrengöring i kategorin golvvård.

Rengöring av textila golv

Heltäckningsmattor ska i första hand dammsugas, men det är också viktigt att ta bort fläckar så fort de uppstår. Fläckar på textila golv tas bort i första hand med ljummet vatten och handdiskmedel.

 

mattrengöring-taski-tapi-

För en djupare rengöring av textila golv rekommenderar vi detta mattrengöringsmedel från Taski. Medlet avlägsnar effektivt smutsen i mattan, även inkapslad smuts under den synliga ytan. Den avlägsnar även kvalster och mängden allergener under rengöringen. För att använda detta rengöringsmedel behövs specialutrustning.

Rengöring av linoleumgolv

Använd milda rengöringsmedel när du moppar ett linoleumgolv, gärna vanligt handdiskmedel eller miljövänlig golvsåpa. Använd inte starka alkaliska rengöringsmedel, eller hett vatten, det kan skada golvytan.

Om golvet är slitet så kan du förbättra grundskyddet med hjälp av golvvårdsvax eller polish. Före bihandlingen ska golvet rengöras väl och sköljas med vatten. Ytor kan punktförbättras om vissa delar av linoleumgolvet är mer slitet, till exempel framför en diskbänk.

 

gt-golvpolish-nilfisk

Vi rekommenderar denna golvpolish från Nilfisk för att få golvet blankt och slitstarkt. Produkten är anpassad för polish av linoleum-, gummi-, plast-, och stengolv.

Rådgör med oss

Behöver du hjälp med att hitta rätt golvrengöringsmedel, ring eller maila oss gärna! Vill du leta själv hittar du golvsåpa och andra rengöringsmedel här. Vårt fulla sortiment av rengöringsmedel, städutrustning, papper, trasor m.m. finns i kategorien Hygien & Städ.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.