Därför ska du använda miljövänlig golvsåpa

Såpa är ett rengöringsmedel som är väldigt populärt för att göra rent golvet. Golvsåpa lämpar sig för både trä-, stengolv och är en mycket populär allrengöring. Här förklarar vi vad som är viktigt att tänka på vid användning av golvsåpa. Varför är det viktigt att välja en miljövänlig golvsåpa? Hur rengör jag golvet med såpa?

Olika typer av golvsåpa

Det finns många olika typer av såpa, vissa fungerar som klassiska allrengöringsmedel och andra är specialanpassade för ett visst ändamål. Såpa är ofta baserad på en olja, som bidrar till skydd och återfuktning av golvet. Det viktigaste att tänka på är att köpa miljövänlig golvsåpa. Att produkten är miljömärkt gör den inte mindre effektiv.

Leta efter Svanen-märkningen eller Bra Miljöval! Miljövänliga städprodukter har en mindre påverkan på miljön. Dessutom slipper du utsätta dig själv och din omgivning för onödiga gifter och kemikalier.

Så använder du golvsåpa

Följ dessa instruktioner för att rengöra golvet med såpa. Tänk på att dammsuga golvet före fukttorkning, annars finns risk att golvet repas av t.ex. gruskorn när du moppar. Dessutom är det bättre för miljön om så mycket smuts som möjligt dammsugs upp eller torkas upp med en microduk. Reningsverken har nämligen svårt att ta bort miljögifter som kommer via avloppet. Du hittar det du behöver under kategorin Golvvård.

1. Fyll en hink med ljummet vatten

Använd en ren hink och fyll den med ca 10 liter ljummet vatten.

2. Dosera enligt anvisningar

Dosera golvsåpa enligt anvisningarna på förpackningen. Det brukar vara 20-50 ml golvsåpa till 10 liter vatten, beroende på typ av golv och hur smutsigt golvet är. Ett hårt smutsat golv kräver högre koncentration av golvsåpa.

3. Städa golvet med en ren mopp

Använd en ren mopp för att fukttorka golvet. Tänk på att trägolv ska moppas med en hårt urvriden mopp eller trasa.

4. Låt golvet torka

För bästa resultat, låt golvet torka helt innan någon går på det igen. Annars kan fotavtryck lätt uppstå på golvet.

Köp miljövänlig golvsåpa till bästa pris

När du ska köpa golvsåpa är det svårt att veta vilken som lämpar sig bäst för dig. Vi har tagit fram tre favoriter ur vårt sortiment, med stora användningsområden. Dessa produkter lämpar sig för rengöring av många typer av golv, de kan också användas som allrengöringsmedel i både kök och badrum.

taski-jontec-saponet

TASKI Jontec Saponet är speciellt framtagen för rengöring av golv. Den lämpar sig för rengöring och underhåll av trägolv och oglaserade stengolv. Golvsåpan är Svanenmärkt, den rengör effektivt golvet samt skapar en halksäker yta med silkesliknande glans. Såpan kan användas i kombiskurmaskin.

 

nilfisk-gronsapa-5-l

 

Denna grönsåpa från Nilfisk är ett effektivt och miljövänligt rengöringsmedel. Såpan har miljömärkningen Bra Miljöval. Den passar perfekt för rengöring av trä- och stengolv, men lämpar sig också för att rengöra ugnar, kakel och sanitetsgods. Denna såpa klarar av de tuffaste fläckarna, men är samtidigt skonsam mot huden och känsliga ytor.

estell-gronsapa-5-l

Estell grönsåpa är ett effektivt och skonsamt allrengöringsmedel. Ett prisvärt rengöringsmedel med många användningsområden. Rengör effektivt trägolv och stengolv men kan användas på många andra ytor. Detta är en perfekt allrengöringstvål för rengöring av t.ex. badrummet eller diskhon i köket. Såpan är miljömärkt med Bra Miljöval.

På INGROSS finns ett stort utbud av städprodukter vilket är samlat under kategorin Hygien & Städ. Om du är ute efter ett riktigt bra rengöringsmedel kan du hitta det du söker under kategorin Rengöringsmedel. Tveka inte att kontakta vår support för frågor om produkter. Tel 010-516 44 20.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.