Vad är förbrukningsvaror?

Det finns en definition som svarar på frågan: Vad är förbrukningsvaror?
Förbrukningsvaror är produkter som används och förbrukas inom en kortare tid. Förbrukningsmaterial eller förbrukningsvaror är de varor som har en livslängd på mindre än ett år och används inom samma tidsspann.

Olika typer av förbrukningsvaror

Torkpapper, hygienprodukter, kontorsmaterial, golvtäckning och avfettning. Det finns en enorm mängd olika förbrukningsvaror som används i ett stort antal olika branscher. Även om ordet förbrukningsvaror ofta för tankarna till lokalvårds- och städprodukter så innebär begreppet olika produkter beroende på vilken bransch man är verksam inom.

Förbrukningsvaror för olika branscher

Vad är en förbrukningsvara för vilken bransch? Rätt trasor för fönsterputsaren eller glasmästaren, miljövänliga rengöringsmedel för lokalvårdsföretaget och engångsprodukter för servering till café eller restaurang. Olika miljöer och företag kräver helt enkelt olika förbrukningsmaterial och produkter. På INGROSS har vi fler än 25 000 produkter för ett stort antal branscher och användningsområden.

För att göra det lättare för er företagare som vill handla av oss har vi satt ihop flera olika kategorier som du kan hitta här: branscher. Istället för att leta efter varje enskild produkt har vi samlat produkter som är relevanta för just er bransch på en och samma sida. Besök sidan och klicka er fram till er bransch för att se föreslagna produkter och pris för förbrukningsvarorna.

Skillnaden på förbrukningsvara & förbrukningsinventarie

Tidigare svarade vi på frågan, vad är förbrukningsvaror? En annan vanlig fråga är vilken skillnad är det på förbrukningsvaror och förbrukningsinventarier.

Förbrukningsinventarier är produkter vars värde inte överstiger 22400 exkl moms (siffra från 2017) och som har kort ekonomisk livslängd med ett lågt värde efter tre år. Exempel på förbrukningsinventarier är tangentbord, bokhylla, kontorsstol med mera.

Förbrukningsvaror kontoförs på konto 5460 och förbrukningsinventarier kontoförs på konto 5410. Hos oss på INGROSS hittar du främst produkter med en kortare livslängd än ett år, det vill säga varor som bokförs under konto 5460.

Miljövänliga förbrukningsvaror – Svanenmärkning

Som företag kan ni minska er miljöpåverkan genom att handla miljövänliga förbrukningsvaror. Därför erbjuder vi Svanenmärkta produkter och förbrukningsvaror. Svanenmärkningen är Nordens officiella miljömärkning och garanterar att produkten håller hög kvalitet och inte innehåller några ämnen som bidrar till föroreningar. Hos INGROSS hittar du ett stort antal Svanenmärkta produkter och miljövänliga förbrukningsvaror inom en rad olika kategorier.

Oavsett om ni driver en lokalvårdsfirma eller om ni tar hand om er egen lokalvård internt på företaget behövs väl fungerande lokalvård för att säkerställa en bra arbetsmiljö. Som ett led i att säkerställa en god arbetsmiljö är det en bra idé att använda sig av miljövänliga förbrukningsvaror och produkter för er lokalvård.

INGROSS – kvalitet och service

På INGROSS arbetar vi för att vårt sortiment ska motsvara våra kunders krav och för att vi ska ha konkurrenskraftiga priser på våra förbrukningsvaror. Därför anpassar vi vårt sortiment och är öppna för förslag från våra kunder. Så om du saknar några förbrukningsvaror eller ett specifikt varumärke, tveka inte att kontakta oss så gör vi vårt allra bästa för möta era önskemål. Skicka ett mail till oss: kundservice@ingross.se

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.