Vad är förbrukningsmaterial?

Vid bokföring kommer ofta frågan upp: Vad är förbrukningsmaterial, som ska kontoföras på konto 5460. Många har svårt att avgöra skillnaden mellan förbrukningsmaterial och förbrukningsinventarie (konto 5410). Det är egentligen inte så svårt att skilja på dessa när man känner till definitionerna av dessa begrepp.

Förbrukningsmaterial, eller förbrukningsvaror, är produkter som du förbrukar inom ett år. Produkterna ska inte heller ha något större värde. Exempel på förbrukningsmaterial är papper, trasor, handskar, rengöringsmedel, absorbenter, lim, silikon, tejp, engångstallrikar, sopsäckar och så vidare. Med andra ord: Nästan allt som säljs i vår butik är förbrukningsmaterial.

Förbrukningsinventarie är inventarier som har en kort ekonomisk livslängd och som inte är värda särskilt mycket efter tre år. Detta är exempelvis datorer, extern hårddisk, mobiltelefoner, dammsugare, datorskärm, bokhyllor och stolar etc. Så länge värdet på inventarierna inte överstiger 23 250 kr exkl. moms, kan hela kostnaden bokföras direkt utan att den behöver läggas upp som en anläggningstillgång som ska skrivas av.

Förbrukningsmaterial är material
som du förbrukar förhållandevis
snabbt och som har en livslängd
kortare än ett år

Definition förbrukningsmaterial, konto 5460

  • Livslängd mellan 0-1 år
  • Ska kosta mindre än 23 250 kr exkl moms (2019)
Exempel: Papper, rengöringsmedel, lim, tejp, absorbenter, sopsäckar etc.

Definition förbrukningsinventarie, konto 5410

  • Livslängd mellan 1-3 år
  • Ska kosta mindre än 23 250 kr exkl moms (2019)
Exempel: Datorer, mobiltelefoner, extern hårddisk, bord, hyllor etc.

Vi kan förbrukningsmaterial

På INGROSS säljer vi förbrukningsmaterial för alla typer av verksamheter och ändamål. Vi har valt att göra en tydlig avgränsning. I princip allt vi säljer är förbrukningsvaror, som alltså har en livslängd kortare än ett år och som bokförs under konto 5460.  Våra förbrukningsvaror håller god kvalitet och vi gör alltid vårt yttersta för att garantera både krav på funktion, kvalitet och miljö.

Förbrukningsmaterial är ofta en förutsättning för att en verksamhet ska kunna bedrivas, oavsett vilken bransch det gäller. Men det är därmed inte sagt att det är lätt att hitta precis det du söker. Rätt industripapper för mekanikern, luddfria trasor för glasmästarna, effektivt och Svanenmärkt rengöringsmedel för lokalvården, godkända arbetshandskar för svetsaren, kraftigt golvskydd för snickaren och penslar som inte tappar hårstrån vid målning – Allt detta och mycket mer hittar du hos INGROSS.

INGROSS anpassar ständigt sitt sortiment efter kundernas krav och önskemål. Genom att hålla en god dialog och lyssna på våra kunder kan vi tillsammans bygga upp en portal anpassad för just ditt företags behov. Att vara flexibla i utbudet ser vi som självklart eftersom vi alltid strävar efter att förenkla för våra kunder.  Hjälp oss att förbättra vårt sortiment! Saknar du någon produkt eller varumärke får du gärna maila och berätta det för oss. Maila oss på kundservice@ingross.se

Miljövänliga förbrukningsmaterial

För INGROSS ligger natur och miljö varmt om hjärtat. Vi vet att förbrukningsmaterial utgör en stor påfrestning på miljön. Därför är det viktigt för oss att göra vad vi kan för att minska onödig användning samt att se till att de produkter vi säljer är varsamt framtagna och skonsamma mot vår miljö.

 

Effektivisera användningen av förbrukningsvaror

För att kunna reducera onödig belastning på miljön är det viktigt att vi använder våra förbrukningsvaror effektivt. Det finns både ekonomiska och miljömässiga vinster på att minimera konsumtionen av förnödenheter. På INGROSS informerar vi våra kunder om hur de kan förbättra användandet av förbrukningsvaror. Vi rekommenderar exempelvis att du återanvänder våra luddfria bomullstrasor efter användning genom att tvätta dem. Många av våra kunder har följt våra rekommendationer om att installera tvättmaskiner och tvätta och återanvända våra såväl bomullstrasor som arbetshandskar. Detta sparar både på ekonomi och miljö. Vi säljer även nonwoven papper som går att tvätta i lägre temperatur och återanvända.

Vår serie av rengöringsmedel, INCLEAN, är miljöcertifierade och svensktillverkade. Detta är en trygghet och säkerhet för dig som kund, både ur funktions-, kvalitet- och miljösynpunkt. När det gäller kemprodukter är det viktigt att ständigt ställa krav på miljöhanteringen från tillverkning till slutleverans. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda svensktillverkade kemprodukter, varsamt framtagna för att klara av de hårda krav som ställs för att bli miljöcertifierade.

Märkningen Svanen är Nordens officiella miljömärke och visar att en produkt är kontrollerad och uppfyller de krav som Svanen ställer på innehåll, framtagning och återvinning av en produkt. Först efter att produkten blivit godkänd i alla tester och kontroller får företaget en licens som ger dem rätt att använda Svanenloggan på sin produkt. Hos INGROSS finns ett stort urval av Svanenmärkta förbrukningsartiklar.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.