Bomullstrasor – användningsområden och egenskaper

Bomullstrasor används inom många olika branscher och för vissa typer av verksamheter är det absolut nödvändigt att använda sig utav trasor med högsta kvalitet. Exempel på branscher där bomullstrasor av 1:a sortering används och gör stor nytta är inom glasmästeri och fönsterputs, finmekanik och på tryckerier. Samtliga är branscher där det ställs stora krav på luddfrihet.

Vår bästa bomullstrasa, 1:a sortering, är manuellt sorterade och noga utvalda. Det är en garant för att trasorna är av bästa kvalitet och att de är helt luddfria.

Egenskaper bomullstrasor

Slitstyrka

Bomullstrasornas slitstyrka gör att de går att tvätta och återanvända, vilket gör att de anses vara ett prisvärt alternativ till exempelvis torkpapper. Våra vita luddfria trasor 1:a sortering levereras i stadiga säckar á tio kilo och räcker en lång tid för de flesta verksamheter.

Luddfri 1:a sortering

Bomullstrasor som är gjorda av 100 procent bomull är helt luddfria och används inom branscher som har höga krav på produkterna.

Oftast kommer trasorna från skurna underlakan som därefter paketeras. Klassningen eller sorteringen beror på om det är en blandning av polyester och bomull eller enbart bomull. Detta påverkar inte bara om de är luddfria utan också trasornas absorptionsförmåga. Trasor som är helt i bomull är också helt luddfria. Våra trasor sorteras av proffs som arbetat med detta i många år, vi kan garantera att trasorna genomgående håller den kvalitet vi utlovar.

Enklare trasor, som är en blandning av polyester och bomull kallas för bomullstrasor 2:a sortering. De är billigare och används främst då det går åt stora mängder för verksamheter som inte har samma krav på luddfrihet och hög absorptionsförmåga.

Återanvändningsbara

Beroende på hur trasorna används kan de tvättas och återanvändas många gånger. Det gör bomullstrasor till ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ.  

Beroende på användningen kan även textilier återvinnas. Då får textilerna och fibrerna i textilierna nytt liv och kan bli till nytt tyg. Detta kan dock bara göras med trasor i 100 procent bomull.  

Frottétrasor

Det finns många olika typer av trasor, med egenskaper och är nyttiga för olika verksamheter. En populär typ av trasor är frottétrasor. Frottétrasorna har en mycket hög absorptionsförmåga som gör att de passar bra när det är stora mängder spill som ska torkas upp.

Även för frottétrasor finns olika klassificeringar och kvaliteter. 1:a sorteringen är 100 procent bomull och har högsta absorptionsförmåga, de finns att köpa både som vita och färgade. 2:a sorteringen när det kommer till frottétrasor är fortfarande 100 procent bomull. Tjockleken på trasorna kan variera, och de har olika färger.

Mikrofiberdukar

Mikrofiberdukar används främst inom städning och för att torka rent ytor. Dukarna är optimala när det kommer till att absorbera smuts och fukt. Vanligtvis är mikrofiberdukarna tillverkade av polyester och polyamid och är precis som bomullstrasorna i 1:a sorteringen helt luddfria.

Köp bomullstrasor och era förbrukningsvaror hos INGROSS

Köp bomullstrasor, förbrukningsvaror, arbetskläder och skydd från oss på INGROSS. Vi har ett enormt sortiment med över 25 000 produkter med det allt inom förbrukningsvaror. Saknar ni någon produkt i vår e-butik, tveka inte att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi er!

Läs även: Så kan vi garantera bästa kvalitet på våra torktrasor

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.