Vi tänder ett ljus i advent – Dags att testa brandvarnaren!

Mörkret har lagt sig över landet och vi går äntligen in i december månad när vi får tända all mysbelysning och ljus i våra hem och på arbetsplatsen. Det börjar bli kallt ute och vi vill gärna krypa in i våra hus med en varm kopp kaffe och med ett tänt adventsljus som lyser upp tillvaron. En sak vi inte får glömma i dessa tider är brandsäkerheten. Nu är det dags att testa brandvarnaren.

Första advent är testa-brandvarnar-dagen!

Nog är det mysigt att tända ljus och njuta av den extra värme som sprider sig i rummet. Men det är lätt att förtrollas av stämningen och att ett tänt ljus glöms bort att släckas.

Visste du att varje timme utbryter en brand på en svensk arbetsplats? Juletiden är den tid på året som flest människor tänder levande ljus i sin omgivning. Både på jobbet och hemma. Därför vill vi påminna lite extra om att första advent är dagen då vi alla ska testköra våra brandvarnare och brandlarm. Fungerar de som de ska? Är det dags att byta batterier? Har vi rätt brandskydd på vår arbetsplats och är brandsläckarna kontrollerade?

Kanske behöver ni stärka upp brandskyddet på arbetsplatsen inför den stundande juletiden?

Arbetsgivaren ansvarar för ett fullgott brandskydd

Företagare och entreprenörer är i regel drivna människor med många bollar i luften och fullspäckade agendor. Att man som arbetsgivare har ansvar för brandsäkerheten på arbetsplatsen kanske är något som ibland glöms bort mitt i allt jobb. Därför är det bra att som företagare med arbetsgivaransvar, stanna upp och påminna sig om vikten av att planera, kontrollera och följa upp brandskyddet på arbetsplatsen. Särskilt nu i början av julen.

Tips! Gör brandövningen innan adventsfikat

Ta tillfället i akt att samla alla medarbetare för en genomgång av er brandutrustning och hur den fungerar, innan ni hugger in på adventsfikat på jobbet. Varför inte ta det hela vägen och även utföra en brandövning, med utrymning och uppsamling på den plats ni förutbestämt att alla ska springa till vid händelse av brand? Efter lite spring och frisk luft smakar det bra med varm glögg och pepparkaka i fikarummet.

 

 

Ta hand om er i jul och ha koll på ljusen!

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.