Torkpapper för rätt ändamål

Det kan vara svårt att välja rätt torkpapper till sin verksamhet. Rätt torksystem för rätt ändamål förenklar din verksamhet. Du sparar pengar genom att optimera din förbrukning samtidigt som du minskar hygienrisker. Vi delar in torkpapper i tre olika kategorier.

  1. Industripapper
  2. Hygienpapper
  3. Nonwoven

För optimal användning av papperet behöver du även rätt dispenser eller golv- väggställ.

Industripapper

Industripapper är speciellt framtaget för verkstad och industri, det lämpar sig mycket bra inom lantbruk och transportverksamhet. Rullarna är stora och rymmer flera hundra meter papper.

1-lagers industritorkpapper är ett prisvärt alternativ när kostnaden är en viktig faktor. Det är tillverkat i nyfiber och fungerar utmärkt till att torka oljiga händer eller grovrengöra lätt smutsade ytor.

Vi har flera sorters 2-lagers industripapper som passar dig som vill ha en bättre uppsugningsförmåga. Perfekt anpassat för verkstäder, tar bort fläckar från olja, fett och smuts med ett utmärkt resultat. Om du jobbar inom industri eller glasmästeri och har extra höga krav, välj 2-lagers industritork, tillverkat i nyfiber med mycket god uppsugningsförmåga. Detta papper fungerar utmärkt för glasrengöring och andra plana, blanka ytor. Obefintligt fibersläpp för ett fantastiskt resultat.

Våra 3- och 4-lagers industripapper är prisvärda alternativ för våra kunder med extra höga krav. Papperet är mycket hållbart och starkt, med väldigt god uppsugningsförmåga och våtstyrka. Lämpligt inom industri och verkstad och används för rengöring av maskiner, verktyg, glasrutor och andra blanka ytor. Vår storfavorit är XL Blå, ett extra slitstarkt 3-lagerspapper.

Hygienpapper

Hygienpapper är anpassat för handtorkning och toalettändamål. Detta papper används i de flesta verksamheter, en god hygien är viktig på alla arbetsplatser.

Inom hotell, restaurang, skola och kontor är det extra viktigt med välanpassade hygienpapper, det ska vara mjukt och användbart och samtidigt räcka länge.  Vi erbjuder hygienpapper av hög kvalitet till bra pris, centrummatat (C-matad) och centrumvikt (C-vikt) handtorkpapper samt toalettpappersrullar av olika storlekar.

Handtorkpapper

Mini– och midirullar är slitstarka och prisvärda 1-lagers handtorkpapper, tillverkade av nyfiber.

Centrummatningen gör rullarna enkla att använda i sin dispenser. Den goda uppsugningsförmågan och välanpassade förpackningslösningen gör detta till ett mycket prisvärt alternativ. Du sparar både på din ekonomi och miljön. Centrumvikt pappershandduk är tillverkad i återvunnet material. Ett 1-lagerspapper med god uppsugningsförmåga.

 

 

 

 

 

 

Ett annat populärt alternativ är Katrin handtorkpappersrulle Classic M2 som också är idealisk för låg till medelhög förbrukning.

Toapapper

När man ska välja toalettpappersystem till sin verksamhet är det några saker man bör beakta. Hur hög belastning är det på toalettutrymmet? Hur stort utrymme finns tillgodo för toalettpappersdispensern och hur ser hygienen ut i lokalen? Om det är en hårt belastad toalettmiljö med flera besökare varje timme är det av stor vikt att skapa en hygieniskt säker lösning. Det är samtidigt viktigt att kunna installera en större mängd papper per städtillfälle för att undvika att pappret tar slut mellan personalens tillsynspass. På INGROSS hittar du flera olika alternativ som passar olika förutsättningar.

TORK toalettpapper system

TORK är populärt och har flera olika lösningar. Ett populärt val är Tork dispenser med plats för två rullar. Tork SmartOne Mini Twin Toalettpapper i Elevation design, är ett effektivt och mycket robust dispensersystem som är lämpligt för krävande toalettutrymmen med hög besöksvolym. Eftersom den innehåller två rullar och matar ut ett ark i taget minskas förbrukningen med upp till 40 % jämfört med vanliga dispensrar för jumborullar. Eftersom besökarna endast vidrör varje enskilt ark, är detta även en hygienisk lösning.

Vanlig toapappersrulle

Den klassiska toalettpappersrullen är givetvis en favorit på många arbetsplatser. Vi erbjuder en prisvärd kompaktrulle med 600 ark per rulle, ett mjukt och skonsamt papper med två lager. Ett mycket prisvärt alternativ, perfekt om du vill köpa toalettpapper i storpack.

Ett mycket populärt toalettpapper är Katrin Classic 400. Toalettpappret passar på vanliga toapappershållare, är mjukt och skonsamt mot huden samtidigt som det har bra uppsugningsförmåga. Katrin Classic kommer i dubbla skikt och uppfattas som ett lite lyxigare papper. Papperet är mjukt och har instämplade blommor som mönster i pappret.

 

 

 

 

 

 

 

 

INGROSS har också större toapappersrullar, lämpliga för offentliga toaletter. Toalettpapper Jumbo är ett enklare alternativ tillverkat av återvunnet material. Ett prisvärt alternativ där det ryms 700 meter papper på varje rulle. Minjumbo är ett 2-lagers toalettpapper tillverkat av nyfiber.

Nonwoven

Nonwoven torkpapper är luddfria, starka och har en enastående uppsugningsförmåga, för dig med höga krav på ditt papper. Materialet består av slanka fibrer från till exempel cellulosa och polyester. Orienteringen av fibrerna i materialet ger papperet sina unika egenskaper: extra starkt, helt luddfritt och hög våtstyrka. Papperet har textilliknande egenskaper, när du torkat upp en vätska, kan papperet vridas ur och återanvändas. Vissa nonwoven-papper kan till och med tvättas i tvättmaskin, ett sådant papper är exempelvis Sontara blå. Sontara-pappret kan du med fördel tvätta i tvättmaskin 40 grader och därefter återanvända.

I vårt sortiment finns nonwoven-papper med olika egenskaper, både på rulle och som lösa ark. Papperet Sontara är anpassat för verksamheter med de högsta kraven på luddfrihet och absorptionsförmåga. Perfekt för dig som jobbar inom industri och vill ha ett perfekt resultat. Papperet absorberar olja, fett och lösningsmedel. Papperet är mycket tåligt, du kan vrida ur det, tvätta och återanvända.

Dispensers och golvställ

För att öka användarvänligheten ska torkpapper sitta i en dispenser eller golvställ. Du kan lättare anpassa mängden papper som används vilket leder till mindre förbrukning och ett bättre miljötänk. Montering och påfyllning är enkelt att genomföra.

Våra golvställ och väggställ är anpassade för stora pappersrullar, maxbredd på rullen är 40 cm. Dessa anordningar fungerar både för industripapper, nonwoven-papper samt vissa absorbentrullar. Golvstället är enkelt att flytta runt för en anpassningsbar lösning. Vägstället fäster du på väggen för en diskret och stabil pappersupphängning.

 

 

 

 

 

 

Dispenser för mini- och midirullar är en smidig konstruktion som du enkelt monterar på väggen. Centrummatningen gör det smidigt att ta önskad mängd papper.

För vissa verksamheter väljer man papper efter vilken dispenser man vill ha eftersom denna är den synliga delen. På offentliga utrymmen vill man ofta både ha ett snyggt och praktisk system för torkpappret. Hos INGROSS finns både enkla golvställ för industrirullar, till sensorstyrda hygienpappersdispensers. Vi har både estetiskt tilltalande system och praktiska. Dispensern utformad för Tork T2 toalettpapper har en modern design i rostfritt stål som passar in i alla toalettutrymmen.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att först göra en behovsanalys. Undersök hur många som besöker toaletten dagligen. Ta reda på om det finns önskemål om en särskild design, samt optimal placering av dispensern. Därefter kan man gå in på kategorin för Dispenser och titta på de olika alternativen. Känner man sig osäker på vad man ska välja är det bara att ringa vår kundsupport så hjälper dem dig.

Köp billigt torkpapper hos INGROSS

I vår e-butik hittar du ett stort sortiment av industripapper och hygienpapper, med tillhörande hållare och dispensers. Se våra produkter här.

Behöver du hjälp att hitta rätt torkpapper för din verksamhet? Maila oss på kundservice@ingross.se eller ring: 010-516 44 20

 

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.