Skydda golv vid renovering

Håll golvet helt och rent när du renoverar! Under en renovering finns det risk att golvet skadas om det inte skyddas ordentligt. Klinkerplattor eller gipsbitar kan tappas i golvet, målarfärg eller silikon kan spillas. Då gäller det att ha gjort rätt förberedelser, vilken typ av täckmaterial och golvskydd ska användas?

Det finns fler svar på frågan: Hur skyddar jag golvet vid renovering?  Mycket beror på vilken typ av renovering som ska göras. Ska stommarna och kaklet rivas ut i köket finns risk för att golvet repas om inte golvskyddet är tillräckligt tjockt. En enkel ommålning i ett rum sätter mindre krav på skyddet.

Mjölkpapp

Mjölkpappen är en stor favorit bland hantverkare. Ett mycket tåligt kartongmaterial med PE-belagd yta. Det står emot färg, spackel, silikon och andra vätskor. En riktigt slitstark golvtäckning som med fördel kan användas utomhus, t.ex. för att skydda en stenbelagd yta vid fasadmålning.

mjölkpapp

Pappen skyddar golvet mot repor och annat slitage, den är väl anpassad att använda vid spackling, kakelsättning och även rivningsarbeten. Vid stor risk för slitage på golvet kan mjölkpappen läggas i dubbla lager. Mjölkpappen är helt vattentät, den passar bra för att skydda golvet vid VVS-jobb.

Mjölkpappen säljs på 120-metersrullar och varje rulle består av 75 m3 papp.

Täckfilt

Täckfilten används framförallt vid måleriarbeten och kallas ofta målartäck, men den fungerar bra som golvskydd vid många typer av renoveringsarbeten.  Det är en textilrulle med absorberande egenskaper som effektivt suger upp vätskor. Filten utgörs även av en tunn plastfilm som inte släpper igenom någon vätska. Täckfilten är populär bland målare eftersom den absorberar målarfärg och annat spill, den ger också ett effektivt skydd mot repor.

Detta golvskydd är enkelt att använda, det ligger still på alla typer av golv tack vare plastfilmen. När arbetet sedan är klart är det bara att rulla ihop täckfilten och använda på nästa projekt. Läs mer om denna produkt i kategorin Golvskydd & Täckmaterial.

Golvskyddspapper

Det klassiska golvskyddspappret är ett prisvärt alternativ för att skydda golv vid renovering. Täckpappen är populär att använda vid målning och tapetsering. Golvpappen skyddar golvet från målarfärg, klister och annat spill och har en absorberande förmåga. Täckpappen ger ett visst skydd mot repor, men vid risk för hårdare slitage bör andra alternativ övervägas.

Hos INGROSS hittar du prisvärda golvskyddspapper tillverkat av återvunnet material.

Täckfilm

Täckfilm är ett populärt skydd med många användningsområden. Täckplasten används framför allt för att skydda möbler och inredning mot slipdamm och spill. Men den fungerar även utmärkt som golvskydd och skyddar mot färgstänk, smuts och vätskor.

Täckfolie används ofta under renovering och ombyggnation, en populär produkt vid ommålning. Hos INGROSS hittar du täckfilm i två olika tjocklekar, 0,07 eller 0,1 mm. Skyddsplasten är transparent och gjord av polyetenplast, ett mycket hållbart och återvinningsbart material.

Flyttfilt

Flyttfilt, glasfilt eller packfilt. Kärt barn har många namn, och denna produkt har även många användningsområden. Flyttfilten skyddar möbler vid flytt, men även under förvaring och magasinering. En flyttfilt fungerar perfekt som golvskydd vid renovering. Om du behöver flytta tunga möbler eller andra objekt, ställ dem på en flyttfilt för att undvika att golvet skadas. Denna kraftiga skyddsfilt är utmärkt att ha på plats vid renovering för att kunna hantera fönsterrutor, speglar och glas.

flyttfilt-kraftig-150x200

Våra flyttfiltar är kantsydda och gjorda i ett kraftigt material, varje filt väger 1,5 kg. De passar perfekt till att skydda golv, möbler och glasrutor vid förvaring och flytt. Läs mer om flyttfilten här.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.