Skydda golv och möbler – målning och renovering

Ett bra slutresultat när du renoverar är beroende på hur noggrann du är med förarbetet. Så se till att du använder rätt golvskydd och täckmaterial när du ska måla eller renovera. Här kan du läsa några av våra tips för att täcka ordentligt.

Täckning vid måleri

Första steget om du ska måla om inomhus är alltid att se till att golv och andra ytor är väl täckta och skyddade mot stänk och eventuellt spill. Det bästa är att flytta ut alla möbler från rummet du ska måla. Om det inte är möjligt är det en bra idé att ställa möblerna i mitten av rummet så att du kan röra dig fritt längs med väggarna. Behöver du täcka över möbler och element rekommenderas täckfolie eller täckfilm.

Om du täcker golvet med täckpapp eller golvskyddspapper, använd en bra och vass kniv för att skära till längderna. Skär pappen så att du kan tejpa kortsidorna mot golvet och inte mot väggen. På så vis behöver du inte oroa dig över att dra bort färgen när den torkat.

Använd maskeringstejp för att fästa täckmaterialet, den lossnar enkelt när du är färdig med måleriet och lämnar inte märken. Se till att du fäster täckmaterialet ordentligt så att det ligger på plats när du arbetar.

Ett alternativ som är mycket bra för täckning vid målning är täckfilt. Den suger upp spill, är enkel att använda och kan dessutom användas ett flertal gånger. Täckfilt är lite dyrare än täckpapp men är ett bra alternativ om man har större projekt eller flera projekt. Vi rekommenderar täckfilm till målerifirmor och andra företag som ofta målar.

Målar du utomhus och vill täcka till exempel en stenläggning är mjölkpapp eller kraftpapper bra alternativ. Både kraftpappret och mjölkpappen är tålig, släpper inte igenom vätska och kan användas flera gånger.

Täckning vid renovering

Beroende på vilken typ av renovering som du genomför behöver du vara olika noggrann med täckning av golv och möbler.

Ska du utföra ett arbete som dammar mycket måste du vara mycket noggrann med täckningen då slip- och byggdamm letar sig in i alla springor och öppningar. Här räcker det inte enbart med täcka, du måste också se till att tejpa alla skarvar mellan täckmaterialen. För att se till att dammet håller sig i ett och samma rum är det också viktigt att täcka dörrspringor och nyckelhål. Ju mer noggrant du täcker, desto mindre städning blir det när jobbet är utfört.

Är det tyngre arbete, såsom rivning av en vägg är det viktigt att skydda golvet, inte enbart med tunnare täckmaterial utan med tjockare golvskydd och täckmaterial som skyddar mot repor och märken. Återigen, ju bättre förarbetet är desto lättare är det när grovarbetet är klart.

Köp golvskydd och täckmaterial från INGROSS

Hos oss på INGROSS hittar du täckmaterial och golvskydd både för renovering och måleri. Köp produkterna direkt i vår e-butik eller kontakta oss för att göra er beställning.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.