Olika rengöringsmedel och städprodukter online

Vad är det egentligen för skillnad mellan olika rengöringsmedel? Det finns en uppsjö av olika rengöringsmedel och städprodukter online för olika ändamål. Därför kan det vara svårt att veta vilket rengöringsmedel man ska välja. När det kommer till att rengöra ytor är det faktiskt inte bara vilket medel man använder som är avgörande. Det är lika viktigt att använda rätt städprodukter och städredskap för att få det resultat man önskar. Vi ska gå igenom de vanligaste städredskapen och rengöringsmedlen samt varför miljövänliga städprodukter är att föredra.

Varför är det viktigt att använda rätt städprodukter?

När man väljer vilket rengöringsmedel och vilja städprodukter man ska använda ska man alltid utgå ifrån tre punkter.

  1. Vilket material och underlag ska städas? Exempelvis, sten, trä, plast och glas
  2. Vilket utrymme ska städas? exempelvis, kök, badrum, offentliga korridorer och kontor
  3. Välj alltid miljövänliga städprodukter

Oavsett vilket material eller utrymme som ska städas bör man alltid se till att använda miljövänliga städprodukter och rengöringsmedel. När man städar efterlämnar man alltid vissa ämnen som avges från medel eller städredskap. För att minimera risken att få i sig skadliga kemikalier dagligen bör man alltid se till att rengöringsmedel, diskmedel, såpa, allrengöring är miljövänliga. Enklast är att välja produkter med Svanenmärkning eller rengöringsprodukter som är märkta med Bra Miljöval. Då kan man vara säker på att produkterna är skonsamma både för materialet som ska rengöras, för miljön och för dig som ska städa. Men ännu viktigare för användaren som ska vistas i den städade miljön.

Fördelar att använda effektiva och miljövänliga städprodukter

Utvecklingen av städprodukter och rengöringsmedel har gått i en rasande fart och idag finns det otroligt effektiva miljövänliga rengöringsmedel på marknaden. Argumentet att- miljövänliga rengöringsmedel inte är lika effektiva, stämmer inte alls. Svanenmärkta rengöringsmedel är minst lika effektiva, samtidigt som de är säkra för miljö och personers hälsa. Idag är de även väldigt prisvärda och man kan köpa billiga svanenmärkta rengöringsmedel utan att behöva göra avkall på kvalitet. Fördelarna är därmed många eftersom miljövänliga produkter även är skonsamma mot materialen man använder dem på. Därmed håller materialen längre, vilket är kostnadseffektivt i det långa loppet.

Nackdelar med att använda fel städprodukter

Fel städprodukter är städprodukter som skadar eller försämrar materialet eller som orsakar hälsoproblem för användaren. Var noga med att köpa säkra produkter från en seriös butik som riktar sig till proffs. Städprodukter och rengöringsmedel som är anpassade för städbranschen och städbolag håller ofta en hög och säker nivå på både redskap och rengöringsmedel.

INGROSS är en trygg leverantör av säkra, miljövänliga rengöringsmedel och städprodukter. Här hittar du populära produkter anpassade för Lokalvård.

Olika typer av städprodukter online

Städdukar

En optimal städduk ska absorbera vätska och smuts och efterlämna en ren, luddfri yta utan kemikalier. Det finns olika städdukar att välja mellan. Mikrofiberdukarna är användbara för rengöring av de flesta ytor och avlägsnar damm och smuts genom att de små partiklarna fastnar i det statiska materialet. Microdukar har den speciella egenskapen att det bildas en statisk elektricitet som drar åt sig damm och smuts när duken är torr. Om duken däremot är blöt så suger den istället upp smutsen. Det är inte konstigt att microduken eller den så kallade mirakeltrasan har blivit omåttligt populär. Både inom städbranschen och vid privat städbruk hemma.

En tumregel vid val av microduk är – Ju tunnare microfiberduk desto effektivare microtrasa.

microfiberduk-gron

Det är tjockleken på fibern som avgör hur effektiv trasan är. Detta mått heter denier. För att en microduk ska få kallas ultrafin microduk får duken vara max 0,3 denier.

Andra städdukar som ofta används i kök är den klassiska disktrasan av bomull och cellulosa. Disktrasan kallas också svamptrasa och har en extremt hög uppsugningsförmåga. Många glömmer bort att disktrasor faktiskt kan tvättas och återanvändas. Det bästa sättet att rengöra disktrasor är att koka dem tillsammans med miljövänligt tvättmedel. Då kan man vara säker på att bakterier har dött.

Trasor och torktrasor

Inom glastillverkning, på tryckerier och i verkstäder vill man ofta använda sig av enklare trasor. Detta för att man hanterar exempelvis olja och fett eller väldigt stora mängder vatten eller annan vätska som ska torkas upp. Många branscher köper då torktrasor i säck, bal eller trasor på pall.

Bomullstrasor

Det finns bomullstrasor, som är skurna underlakan, som sedan paketeras i säckar. Beroende på om lakanen är tillverkade av 100 % bomull eller en blandning av bomull och polyester så blir trasan olika bra på att absorbera vätska. Trasor av 100 % bomull av lakansväv och underlakan är bäst och effektivast. Dessa trasor är av högsta kvalitet och används inom glasmästeri. Bomullstrasor som är i rent bomull är därmed av 1:a sortering och alltid damm- och luddfria.

vita-bomullstrasor-1a-sortering

Om man däremot behöver använda en något enklare trasa kan man använda trasor som är utskurna av lakan tillverkade av en blandning av bomull och polyester. Dessa kallar vi för bomullstrasa 2:a sortering. De är i regel väldigt billiga och effektiva då stora mängder trasor går åt och man inte ställer lika höga krav på absorption och luddfrihet. För att få en så billig bomullstrasa som möjligt är det klokt att köpa på bulk i stora partier.

Frottétrasor

Trasor finns även som frotté istället för lakansväv. Dessa trasor skär man ut från frottéhanddukar och packar i säck eller på pall. Frotté är som bekant högabsorberande. Handduksmaterialet är ypperligt att använda när du ska torka upp stora mängder vätska. Frottétrasor för bilspolning och sanering är populärt. Även frotté finns i olika kvalitet. En frottrétrasa av 100 % bomull kallas för 1:a sortering och är extra prima. Denna frottétrasa har allra högsta uppsugningsförmåga.

Inom sanering kan det vara viktigt att frottétrasan är vit så att man kan se vilka kemikalier som absorberas. Men inom andra branscher går det bra att även använda färgad frotté. Kulör frotté finns i både 1:a sortering och i 2:a sortering. Här innebär ofta att 2:a sortering av färgade frottétrasor kommer i olika tjocklekar eftersom de är skurna av både handdukar och badrockar. Men 2:a sorterings frottétrasor är också av 100 % bomull och har på så vis lika hög absorptionsförmåga.

ulor-handduksfrotte-1a-sortering-1

Av förklarliga skäl är ändå färgad frotté betydligt billigare än vit frotté. Många vill helt enkelt arbeta med vita trasor istället för frottétrasor i regnbågens alla färger. Men om man inte är så brydd så finns det pengar att spara eftersom kulör frotté av andrasortering är den absolut billigaste trasan på marknaden för absorption av stora mängder vätska.

Städutrustning och städredskap

För att genomföra en bra städning behöver man bra städprodukter. Hinkar, moppar, skaft, städvagn, dammvippor och kärl för avfallshantering är användbara redskap. Välj bra och säkra märken på produkterna för att vara säker på dess kvalitet och hållbarhet. INGROSS har en uppsjö av städprodukter online för din verksamhet. Sortimentet hittar du här Hygien & Städ.

Torkpapper

Inom torkpapper är det viktigt att utgå ifrån användarvänlighet och användningsområde. Vid val av torkpapper bör man fråga sig vilken dispenser man vill använda. Tänk också på vilket material som pappret är tillverkat av och hur många lager det ska vara. Det finns hygienpapper, industripapper samt nonwoven. Vid val av torkpapper är det klokt att be om hjälp för att kunna hitta det bästa systemet för just din verksamhet.

Tvättmedel och sköljmedel

Tvättmedel finns som både kulörtvätt, vittvätt och allergitvättmedel. Leta alltid efter miljövänligt och svanenmärkt tvättmedel. När vi tvättar kläder blir det alltid en viss mängd partiklar som efterlämnas i textilierna. Därför är det viktigare än någonsin att välja miljövänligt tvättpulver och sköljmedel. Kläder bär vi nära inpå kroppen och därmed utsätts vi för de kemikalier som annars finns i våra kläder. Leta efter symboler som Svanen, EU Blomman, Bra Miljöval och Astma och Allergiförbundet.

Hitta miljövänliga städprodukter online i Sverige

För att det ska vara enkelt att välja miljövänliga rengöringsmedel och städprodukter kan du handla hos INGROSS. Här finns över 25 000 produkter för din verksamhet och du kan enkelt filtrera fram vilka miljömärkningar som du efterfrågar på produkten. Här hittar du svanenmärkta produkter.

Ibland kan det vara svårt att veta vilka produkter man ska köpa. Då kan du gå till vår sida BRANSCH och välja den bransch som passar just din verksamhet. Inne på branschsidan finns produkter anpassade för vardera bransch. På så vis kan du få inspiration och se vad andra i din bransch brukar handla.

Tveka inte att kontakta vår glada kundsupport för att få hjälp och råd i ditt val av produkter! Maila kundservice@ingross.se eller ring 010- 516 44 20.

 

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.