Mjölkpapp och andra täckmaterial för bygg och måleri

Skyddspapper och täckmaterial är en bra och viktig produkt som kommer till användning vid många byggprojekt. Framförallt vid måleri och måleriprojekt där golv behöver skyddas från färgspill.

Mjölkpapp

Mjölkpapp är ett täckmaterial som effektivt skyddar underlaget och är enkel både att placera ut och att återanvända. Pappen är tillverkad av samma material som mjölkkartonger. Därav namnet. Kartongen är PE-belagd. Det gör att pappen är mycket motståndskraftig och tålig med många användningsområden. Den står väl emot vätskor och skyddar känsliga ytor som till exempel parkett- eller trägolv mot repor och slitage.

Pappen kan också läggas i dubbla lager om man är extra försiktig med underlaget. Glöm inte att mjölkpappen är tät. Det vill säga att om det finns fukt under pappen så kommer den inte att dunsta. Viktigt att komma ihåg när man arbetar med mjölkpapp på trägolv. Eftersom pappen är så pass motståndskraftig kan den användas utomhus, till exempel som täckning av en stenläggning vid fasadmålning. Anledningen till att mjölkpapp är ett så pass populärt täckmaterial är att dess många fördelar: det är hållbart, lätthanterligt samt att mjölkpapp är prisvärt.

Golvskyddspapper

Golvskyddspapper är ömtåligare än mjölkpappen och lämpar sig för inomhusbruk, först och främst vid målning eller tapetsering. Den skyddar delvis mot repor men är inte lika tålig som mjölkpappen. Golvskyddspapper skyddar mot färg, tapetklister, diverse spill och smuts. Golvskyddspappret påminner om kraftpapper men är lite tunnare i materialet.

Täckfilt

Täckfilt eller målartäck, är en textilrulle med en mycket tunn plastfilm på undersidan. Det gör att den inte släpper igenom något färgspill eller vätska. Filmen gör också att filten ligger still på i stort sett alla typer av golv. Den absorberar och suger åt sig vätska och skyddar dessutom mot repor. Täckfilten lämpar sig enbart för inomhusbruk. En favorit hos professionella målare.

Täckfolie eller täckfilm

Täckfilmens främsta användningsområde är att täcka möblemang vid renovering. Framförallt mot slipdamm och färgspill. Lås säga att ett tak ska målas och det står tunga möbler på golvet.

Täckfilmen fungerar även alldeles utmärkt för att täcka golven om man ska måla om eller renovera. Täckfilmen kommer i olika tjocklekar och är tillverkat i ett mycket hållbart samt återvinningsbart material.

Återvinning och återanvändning

Golvskyddspapper är tillverkat av återvunnet material. Det är klimatsmart och innebär att materialet går att återvinna fler gånger. Täckfilten går att återanvända många gånger, efter att arbetet är klart är det bara att rulla ihop filten och använda den till nästa projekt. Även mjölkpappen kan med fördel användas flera gånger och vid flera projekt.

Bra priser på mjölkpapp och täckmaterial

Hos INGROSS hittar du allt förbrukningsmaterial du behöver för golvtäckning vid renoveringar eller måleri. Vi har ett stort utbud av golvtäckningsmaterial och mjölkpapp till bra priser.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.