Mappguiden – Hitta rätt plastmapp för dina papper

I vårt digitala samhälle finns det ändå ett stort behov av förvaring och organisering av papper. Mappar och plastfickor för papper finns i många olika varianter. Det finns enkla varianter av plast som skyddar och håller ihop dina papper. Mer avancerade typer av mappar kan du använda till att organisera papper och snabbt kunna plocka fram det dokument du behöver.

Det kan vara svårt att veta benämningar på olika mapptyper, vad heter egentligen den mapp som du brukar köpa? I den här guiden reder vi ut begreppen och gör klarhet i vilken mapp som används till vad. Kanske hittar du en gammal favorit, eller en ny variant som skulle passa dig?

INGROSS säljer förbrukningsmaterial till företag. Vill du köpa billiga mappar eller annat kontorsmaterial? Ta en titt i butiken och se vårt stora utbud. Tveka inte att höra av dig till vår kundservice om du undrar över något.

G-mappröd mapp med gummisnodd

Den klassiska G-mappen är mycket populär. Bokstaven G står för gummiband, mappen kan också kallas gummibandsmapp eller snoddmapp.

G-mappen är en enkel konstruktion där ett gummiband håller mappen stängd. Den är enkel att öppna och stänga för snabb tillgång till dokumenten.

Du kan köpa snoddmappar i många olika varianter, vi har ett stort urval av både plastmappar och mappar av papp. G-mappen finns i många olika färger och kan köpas i A4- eller A3-format. G-mappen finns i både som plastmapp och pappersmapp. Detta är en mapp som ofta används i skolan eftersom den skyddar dokument, tentor eller teckningar i olika storlekar. Papper kan därmed förvaras utan att de behöver vara hålade.

Aktmapptransparenta aktmappar i olika färger - plastmappar

En aktmapp är en enkelt utformad mapp som håller dokumenten säkra och skyddade. De är gjorda av plast och kan också kallas för plastmappar. Vissa kallar den för en genomskinlig plastficka utan hål.

Du tar enkelt ut papper ur aktmappen, ovanifrån eller från sidan. I tumhålet på sidan får du snabbt tag på dina dokument. Den här mappen har till skillnad från andra plastfickor, inga hål längs med sidan och är således inte tänkt att använda för att sätta in i en pärm. Plastmappen har två helgjutna sidor och två öppna sidor.

Aktmappen är transparent, vilket gör att det går att se det översta papperet i mappen. Ytan är ofta präglad, vilket dämpar fingeravtryck och reflexer. Den skrovliga ytan gör också att det är svårt för personer runtomkring att se innehållet på avstånd.

Du kan köpa aktmappen som antingen helt genomskinlig eller i en rad olika färger. Använd färgade mappar för att hålla reda på dina papper bättre, och snabbt plocka fram vad du behöver under mötet eller redovisningen. Denna mapp används ofta för att förvara dokument på byggarbetsplatsen, för besiktningsprotokoll. En perfekt mapp för överlämnande av ett ohålat pappershäfte som man inte vill ska bli blött eller skrynkligt.

Aktmappen finns i olika tjocklekar och du kan välja mellan A4- och A5-format.

Offertmappoffertmappar

Offertmappar passar perfekt till företag som vill presentera material till kunder på ett enkelt och proffsigt sätt. På framsidan kan du placera egen information från företaget. Vissa offertmappar ger även möjlighet till egen design på baksidan.

Du sätter in hålat papper i offertmappen, ofta finns en täckskena som du täcker hålen med. Inuti offertmappen finns plats för information från ditt företag, samt plats för visitkort. Offermappar kallas också för anbudsmapp eller mapp för A-4 papper med hål. Mappen blir som en bok som du enkelt kan bläddra i. Företag använder denna mapp vid överlämning av offerter och anbud. Mappen är vanlig både vid offentlig upphandling och i den privata sektorn. Detta är en plastmapp som är ett måste för företag och konsultbolag som arbetar med upphandling och anbudsförfaranden.

Det finns offertmappar i olika färger och utföranden. Allt för att passa dina behov så bra som möjligt. Vill du ha en offertmapp i en specifik färg för att matcha ditt företags profilering? Ska det finnas utrymme för sortering och uppdelning av dokument? Se vårt stora utbud av billiga offertmappar.

Klämmappklämmappar

Klämmappen är perfekt för att förvara papper utan hål. Du kan förvara och sortera ohålade papper precis som i en pärm eller en offertmapp. Perfekt för att förvara exempelvis signerade dokument eller avtal som man inte vill göra hål i.

Du för enkelt in papper i klämmappen genom att lägga dem i mappen och klämma åt med klämman. Du kan smidigt ta ut enskilda papper eller snabbt sätta in nya.

Klämmappen finns i olika storlekar och rymmer upp till 60 ark. Vissa klämmappar ger möjlighet att fästa egen design på framsida och baksida.

Kuvertmappkuvertmappar i olika färger

En kuvertmapp liknar aktmappen, den är transparent och gjord av ett plastmaterial. Kuvertmappen kan stängas och tillslutas med hjälp av kardborreband. Det gör att dokumenten förvaras säkrare, det finns ingen risk att något papper glider ur.

Det finns varianter av kuvertmapp som är hålad i sidan så att du kan sätta in den i en pärm. Då fungerar den som en vanlig plastficka som du kan stänga på ett smidigt sätt.

Köp billiga kuvertmappar i olika färger hos INGROSS.

Mappar för sortering

Har du högar av dokument, anteckningar och andra papper på skrivbordet? Vill du få ordning på alla dina papper och snabbt kunna ta fram vad du behöver?

Projektmappar och sorteringsmappar kan ses som hybrider mellan vanliga mappar och traditionella pärmar. Dokumenten delar upp i ett register och läggs bakom olika flikar, precis som i en pärm. Men till skillnad från en pärm kan projektmappar och sorteringsmappar enkelt tas med i en väska, och du kan snabbt ta fram de dokument du behöver.

Sorteringsmappgrön sorteringsmapp

Med en sorteringsmapp kan du skapa god ordning för en stor mängd papper och dokument. Olika mappar har olika antal flikar, allt från 7 till 31. Flikarna kan också vara uppdelade från A till Z.

Sorteringsmappen finns i många olika utföranden. De finns både i plast och kartong, och de rymmer olika många ark.

Hemarkiv är en typ av sorteringsmapp. I tretton fack kan du organisera upp till 400 papper. Mappen ser ut som en portfölj, ett stilsäkert sätt att förvara viktiga dokument!

Projektmappblå projektmapp - plastmapp med många olika fack

Projektmappen är en typ av sorteringsmapp som ofta ger plats för mer än bara papper. Vissa typer av projektmapp har pennhållare, prylfack och medföljande kollegieblock.

Projektmappen är perfekt för dig som reser mycket i arbetet och presenterar ditt material. Du kan lita på att du får med dig allt du behöver, perfekt organiserat. Projektmappen fungerar också perfekt för personer som jobbar på ett kontor med flexibla arbetsplatser, till exempel på ett coworking-kontor.

Mappar för arkivering

Mappar är ett bra alternativ för långtidsförvaring av papper. Mappen skyddar effektivt från fukt, smuts, damm och tryck. Mapparna kan förvaras liggande och staplas på varandra.

Boxmappboxmappar i papp i olika färger

En boxmapp fungerar som en vanlig G-mapp som hålls stängd med hjälp av gummiband. Men boxmappen är bredare och rymmer mer papper. En boxmapp rymmer 200–500 papper, de är gjorda i kartong eller plast.

Boxmappen finns i flera olika färger och utförande. En etikett för märkning på ryggen underlättar organisering.

 

Arkivkartongarkivkartong av wellpapp

För arkivering under längre tid rekommenderar vi arkivkartonger. När bokföringen ska sparas i sju år kan den med fördel läggas i våra arkivkartonger.

De stabila kartongerna rymmer mycket papper, de kan enkelt staplas på varandra för att bespara utrymme. Du kan enkelt märka upp innehållet genom att skriva direkt på pappen.

Arkivkartonger och arkivboxar finns i många olika varianter. Se hela vårt sortiment i kategorin Arkivkartonger.

Hängmappgrön hängmapp av papp

System med hängmappar används ofta när en stor mängd fysiska dokument ska förvaras, och samtidigt ska de finnas lättillgängliga. Hängmappar används ofta vid förvaring och organisering av journaler, rättsfall eller historiska akter.

Hängmappar hängs i ett särskilt skåp, låda eller på en vagn. De hängs med öppningen uppåt på ett rälssystem. Du kan snabbt bläddra mellan mapparna och få en bra överblick. Du märker upp mappens innehåll på en rubrikhållare. Det finns många olika färger att välja mellan, använd detta för att skapa ännu bättre struktur bland mapparna.

Hängmappar, precis som arkivboxar, används oftast vid långtidsförvaring av dokument. Vårt sortiment av hängmappar och hängmappsförvaring hittar du i kategorin Arkivering & Förvaring.

Hängmappar lämpar sig bra på kontorsplatsen. Ett hängmappskåp eller en vagn med hängmappar ger dig snabb tillgång till en mängd välorganiserade dokument!

Köp billiga plastmappar på ingross.se

Vi hoppas att du hittar den mapp som passar dig med hjälp av denna guide. Välkommen in i butiken och utforska vårt stora sortiment av mappar för papper. Se även våra produkter i kategorin ”Arkivering och Förvaring”. Hör gärna av dig om du har frågor eller vill ha mer information om våra produkter.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.