Få bort hund- och katthår från soffan och andra möbler

Arbetar du med hemstäd dyker du säkert på detta problem ofta. Soffan är full av katthår eller hundhår och det verkar ”sitta fast” djupt inne i tyget.

Dammsugaren är ett dåligt alternativ för att ta bort djurhår på möbler. Sugkraften är inte tillräcklig för att rå på de envisa hårstråna. En klädvårdsroller fungerar hjälpligt, men den fångar bara upp håren vid ytan och lämnar kvar mycket hår i möblerna.

Vi vill tipsa om två bra redskap som gör det enkelt att få bort katthår och hundhår från soffan eller andra möbler: Gummihandskar och fönsterskrapa! Det kan verka otippat men dessa städredskap fungerar otroligt effektivt för att få bort djurhår från möbler. Ytan av gummi skapar en statisk laddning som gör att hårstråna dras till varandra och bildar tussar.

Så får du bort djurhår från soffan med gummihandskar

För att få bort katthår och hundhår från möbler kan du använda dig av en gummihandske.  Gör så här:

Ta på dig en gummihandske på ena handen

Välj gärna en modell som är lite räfflad på ytan. Beroende på vilken typ av gummihandske du använder kan den behöva fuktas för maximal verkan. Då bildas större friktion mot tyget och djurhåren samlas ihop lättare. Helt nya handskar kan fungera bättre, med tiden tappar de sin fuktighet och blir lite torrare.

Dra med handsken över tyget

För gummihandsken över tyget som du vill rengöra från hår. Med stadiga och svepande rörelser kan du enkelt samla ihop katthåren.

Ta bort hår i skrymslen

Gummihandsken fångar även in hårstrån mellan i skrymslen och mellan kuddar. Med handskar har du bra finmotorik och du kommer enkelt åt svåra utrymmen. Den statiska laddningen som uppstår gör att handskarna fångar upp hårstrån som du kanske inte ens ser!

Släng allt insamlat hår

Använd den andra handen för att ta bort tussarna av hår. Släng allt insamlat hår i soporna. Du kan använda dammsugare eller klädvårdsroller för att få bort det sista ytliga håren, men det behövs i regel inte.

Få bort katt- och hundhår med fönsterskrapa

En fönsterskrapa fungerar på samma sätta som en gummihandske, skrapan samlar snabbt ihop allt hund- och katthår och soffan blir fri från hår. Fönsterskrapan kan vara lite klumpigare att använda än en gummihandske, men den är effektiv och man blir snabbt färdig med stora ytor.

Köp prisvärd städutrustning till ditt företag

Hos oss på INGROSS hittar du ett brett utbud av billig städutrustning. Se även vårt sortiment av gummihandskar. Välkommen in i butiken och lycka till med städningen!

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.