Därför använder proffsen dammvippa av strutsfjädrar

Strutsvippan med sitt klassiska utseende har blivit alltmer populär på senare tid. Inte nog med att den har ett stilrent och elegant utseende, den är också ett mycket effektivt städredskap. Dammvippan av struts har blivit en storfavorit bland städbolag eftersom den suger åt sig dammet på ett unikt sätt.

Fjädrarna i vippan drar åt sig dammet effektivt. Samtidigt som traditionella dammvippor har en tendens att bara röra upp dammet så att det flyger runt i rummet.

Men för att uppnå bäst resultat, är det är viktigt att du använder dammvippan på rätt sätt. Läs våra tips senare i artikeln.

Fördelar med dammvippa av strutsfjädrar

Det finns många olika typer av dammvippor. Vad skiljer sig egentligen mellan en ”vanlig” dammvippa och en dammvippa av strutsfjädrar?

Fjädrarna i vippan laddas med statisk elektricitet så fort den börjar användas. Den laddas upp mot möbler och andra ytor som den vidrör. Denna laddning gör att dammet dras in i fjädrarna på ett överraskande effektivt sätt. Dammet stannar alltså kvar i dammvippan och far inte bara runt i luften okontrollerbart.

Traditionella dammvippor är ofta gjorda av syntetmaterial, exempelvis polyester. Man kan ladda upp en sådan dammvippa genom att rotera skaftet mellan händerna en kort stund. Då blir vippan statisk till viss del, men inte i samma grad som en strutsvippa.

Det finns ett större urval av traditionella dammvippor. Om du behöver en vippa som kan böjas, eller en extra lång vippa, så finns de att hitta som syntetiska varianter.

Så dammar du rätt med dammvippa

En dammvippa används för att få bort damm från ytor och föremål. Den fungerar mycket bra till att damma svåråtkomliga objekt som lampor eller böcker i en bokhylla.

Effektivare städning ger bättre
resultat och nöjdare kunder

Köp en bra dammvippa

Städning blir roligare när den är mer effektiv. Använd kvalitativ och välanpassad städutrustning så går jobbet enklare och resultatet blir bättre. Vi rekommenderar givetvis en dammvippa av strutsfjädrar, men det finns många andra bra alternativ på marknaden.

Jobbar du inom lokalvård är det tipset ännu viktigare. Effektivare städning ger bättre resultat och nöjdare kunder. Hos oss hittar ni ett stort urval av billig städutrusning för proffs, följ länkarna för att komma till våra städredskap och dammvippor.

Damma vid rätt tidpunkt

För att få ett dammfritt hem eller kontor är det viktigt att veta när man ska damma. Du bör damma 2–3 timmar innan du planerar att dammsuga eller dammtorka golven. När du dammar med dammvippa sprids en del av dammet i luften och det tar ett par timmar innan det lagt sig på golvet. Om du dammsuger för tätt inpå damning med dammvippa kan damm samlas på golvet efter dammsugningen, och det blir en ostädad känsla.

Många personer är idag dammallergiker eller känsliga mot damm. Så det är viktigt att planera in städningen för att få så hälsosam inomhusluft som möjligt när folk vistas i lokalerna.

Komplettera damning med avtorkning

Dammvippan är bra för vardagsstädning, om man bara behöver få bort lite damm från hyllorna och göra rummet fräschare. Men för att rummet ska bli helt rent måste städningen kompletteras med till exempel en fuktig trasa och dammsugning.

Att damma med dammvippa är ändå en viktig del av städningen. Om du struntar i att damma innan du börjar torka med fuktig trasa får du ett dåligt resultat. Trasan får inte bort allt damm och det lämnas kvar hårstrån och ränder av damm på städade föremål.

Använd rätt teknik

Med rätt teknik kan du nå dammvippans fulla potential, så här dammar man med en strutsvippa:

  • Dra fjädrarna mot den dammiga ytan med en jämn och stadig rörelse.
  • Dammet dras till fjädrarna genom statisk elektricitet. Gör inte för snabba rörelser!
  • Slå lätt med handtaget mot din handled när du vill att dammet ska släppa.

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.