6 tips på hur du grillar brandsäkert i sommar

När sommaren är kommen brukar grillen komma fram fortare än kvickt. För nu ska det njutas ordentligt och ”alla” sommarens måltider ska grillas i vanlig svensk ordning. Men med grillning kommer en del faror. Därför vill vi ge våra bästa tips för att du ska kunna grilla brandsäkert i sommar!

 

  1. Är det eldningsförbud? Det viktigaste först är såklart att kontrollera att det inte råder eldningsförbud. Kolla vad som gäller i ditt område på krisinformation.se
  2. Placera grillen rätt. Grillen ska stå på ett plant och helst obrännbart underlag. Den ska stå minst en meter från brännbar vägg, husvagn eller tält.
  3. Följ grillens bruksanvisning. Det finns många olika grillar och du gör klokt i att faktiskt läsa instruktionerna för just din grill.
  4. Lämna aldrig grillen utan tillsyn.
  5. Ha vatten eller en brandsläckare till hands. Se till att vara redo för att kunna släcka en eventuell brand.
  6. Om det börjar brinna och en brand bryter ut – Ring 112 och larma räddningstjänsten!

Njut av sommaren och grilla lugnt även denna säsong!

 

* Eldningsförbud innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna fasta bränslen i naturen. Det är dock fortfarande tillåtet att grilla på egen tomt och på fasta grillplatser. Det är även tillåtet att använda friluftskök som drivs av gas eller vätska. /Storstockholms Brandsförsvar 

 

SHARE

  • share on Facebook
  • share on LinkedIn


Kommentarer inaktiverade.